Audits
Certificering
Verbeteringen
Kwaliteitszorg
Project mgnt.
TQM
Certificering

ISO 9001 of ISO 13485.

Deze certificaten zijn voor velen het aantoonbaar bewijs dat u goede kwaliteit levert. Ze hebben dan ook een grote waarde in de markt. Het certificaat zegt dat het bedrijf goed georganiseerd is en producten van een constante kwaliteit levert. Goed georganiseerd betekent doorgaans ook dat men de sterke en zwakke punten van de producten kent. Omdat een goed ondernemer het niet zal nalaten om de zwakke punten weg te nemen, is die verwachting doorgaans terecht.

 

Certificering als marketinginstrument en paard van Troije?

Natuurlijk is het certificaat een goed middel om klanten aan te trekken en te binden, maar er is meer. Er is het gevaar van overdadige bureaucratie, teksten die niet begrepen worden, woordgebruik dat mooi staat, maar weinig toevoegt en regels die niet passen bij uw mensen. Zo kan een kwaliteitssysteem uw paard van Troije worden en slechts leven bij uw kwaliteitsmedewerkers.

Kent u dat of wilt u dat voorkomen? Wij hebben de ervaring met invoeringsstrategieën  voor een systeem dat bij uw organisatie past.

Het CE merk

Om in de EU te producten te mogen verkopen moeten deze van een CE merk worden voorzien. Het CE merk geeft aan dat de producten aan de veiligheidseisen voldoen. Voor verschillende producten zijn er verschillende soorten eisen en is het even uitzoeken waar uw product aan moet voldoen. Maar hoe gaat dat de uitvoering van dit proces? Als u daar hulp bij kunt gebruiken, schroom niet een vrijblijvend advies bij ons aan te vragen.

GMP, GLP en GCP

Amerikanen hebben hun eigen opvatting over productveiligheid. Zij stellen dit voor farmaceutische, medische en voedselproducten wettelijk verplicht. De eisen staan onder meer bekend als GMP, GLP en GCP en de FDA ziet toe op naleving. Voor deze regelgeving kan men niet gecertificeerd worden, maar als een FDA-inspectie voor uw producten aan de orde is, hebben wij de kennis en ervaring om met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te stellen dit geslaagd te laten verlopen.

 

HACCP

Is een systematiek met als doel het identificeren en controleren van voedselveiligheid. De zevenstappen benadering is niet alleen voedselveiligheid geschikt, maar in zijn algemeenheid voor productveiligheid die door vervaardigingproces kan worden beïnvloed is, erg geschikt. Interessant, maar nog niet zo bekend hiermee? Wij helpen u met plezier.

HomeJ. van StaverenVoorwaardenContactAbout